DUYURULAR

2023 Ehliyet Sınav Harç Ücretleri Ne Kadar?
2023 yılında ehliyet sınavına girmek isteyen adaylarteorik sınav giriş ücreti 240 TL, direksiyon sınavı giriş ücreti ise 295 TL ödüyor. “A, A1, A2, F” sınıfları için (Engelli "A" Sertifikaları da Dahil) Harç Ücreti 825,70 TL “B” sınıfı için (Engelli "B" Sertifikaları da Dahil) Harç Ücreti 2.489,90 TL “B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G, M” sınıfları için Harç Ücreti 4.154,70 TL
Ehliyet Sınavları
Her ayın 1'i ile 10'u arası ehliyet başvuruları alınır. Sürücü adayı, kursun yaptığı eğitim planı doğrultusunda teorik eğitimi alır. Teorik sınav tarihi belirlenirken e-sınav merkezlerindeki yoğunluk durumuna göre en yakın tarihe randevu verilir. Yine direksiyon sınavı tarihi de en yakın tarihe ayarlanacak şekilde MEB tarafından belirlenir fakat süreç biraz daha karışıktır. Bu nedenle direksiyon sınavı daha geç bir tarihte yapılabilir. Direksiyon sınavları sadece hafta sonları yapılıyor, teorik sınavlar ise haftaiçi ve haftasonu yapılıyor. Not: Teorik sınavı geçemeyen aday direksiyon sınavına giremez. Not: Teorik eğitimi tamamlayan adaylar e-sınav merkezlerinde teorik sınava girebiliyor.
Web Sitemiz Yenilendi
tümbay.com.tr ile istediğiniz zaman konu özetlerini çalışabilirsiniz tamamen çıkmış sorular ve olası çıkacak sorular üzerine yapılmış tamamen tümbay sürücü kursuna ait deneme sınavımızı çözerek gerçek sınavı daha rahat atlatabilirsiniz bu sitede sorularınıza cevap bulacağınıza ve bizi daha iyi tanıyıp seçeceğinize eminiz...
Aile Hekimi Sağlık Raporu Veriyor mu?
Sağlık raporu, bazı başvuru sürecinde talep edilen belgeler arasında yer alıyor. Ehliyet veya sürücü belgesi için de sağlık raporu talep ediliyor. İlgili sağlık kuruluşuna başvurulduktan sonra süreç tamamlanınca kaşe ve imzasını atan doktor, raporu onaylayarak teslim eder. Ehliyet için sağlık raporu aile sağlık merkezleri, özel hastaneler ve tıp merkezlerinden alınabilmektedir. Sağlık Raporu almak için bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekmektedir. Bu rapor aile hekimleri, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve özel hastanelerden alınabiliyor. Sağlık raporu için kuruma gidildiğinde gerekli adımlar hakkında bilgi verilir. İş için sağlık raporu ise Aile Hekimi veya iş yeri hekiminden de talep edilebilir.
B Sınıfı Ehliyet 125CC Motor Kullanabilir mi?
B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanımı, geçtiğimiz ayların gündem konusu oldu. B sınıfı ehliyet ile motor kullanılabilir mi sorusuna İçişleri Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama geldi. 125 CC ve daha küçük ebatlardaki motosikletleri kullanabilmek için ekstra bir ehliyet alınmaması üzerine çalıştıklarını belirten Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili önemli açıklamada bulunmuştu. Peki, B sınıfı ehliyet ile motor kullanılır mı? İşte, o detaylar; 125 cc altı motorlar var. İki tekerlekli kullanımı arttı. Şehir içi kullanılan motor sayısı arttı. Birçok insan motor ehliyeti almak durumunda mıyım, diyor. Biz bunların kullanımının sahibi bir bakanlığız. Arkadaşlarımız çalıştı; Milli Eğitim Bakanımız ile konuştum. 125 cc altı motorlar B Sınıfı ile kullanılabilecek. Sadece bir iki ek ders alacaklar." ifadelerini kullanmıştı.